Kroton

850.00 RSD

Listovi mladog cveta obično su svetlo zeleni, ali kako biljka raste cvetovi dobijaju neverovatne šare. Mnoge domaćice ukrašavaju svoju kuću krotonom, jer je veoma dekorativna biljka, nije teška za uzgajanje, a vatromet boja na lišću pretvara ovaj cvet u neku vrstu elegantnog dekora za dom.

Uzgoj krotona

Kroton je biljka koja voli svetlost, ali najviše kada je direktna. Što je više svetla vaša biljka će imati izraženije šare na listovima. Najbolje mesto za cvet je severni prozor, gde svetlo preovladava ujutru. Optimalna temperatura za cvet je 20-22 stepena tokom leta i najmanje 16 stepeni u zimskom periodu.

Zalivanje se vrši direktno u zemlji. Zemlja mora biti konstantno malo vlažna, ali ne smete dozvoliti da voda stoji u korenima, što može biti razlog za raspadanje. Voda za navodnjavanje mora biti prethodno filtrirana. Pored pravovremenog navodnjavanja obratite posebnu pažnju na posipanje i brisanje lišća vlažnim sunđerom. U toploj sezoni, organizujte topli tuš za biljku.

Đubrivo i hranjenje je potrebno između aprila i novembra. Da biste to uradili, koristite složena mineralna đubriva koja se stavljaju na prethodno navlaženo zemljište. Postupak se izvodi dva puta mesečno, a zimi – jednom mesečno.

Formiranje prelepe krune biljke postiže se odrezivanjem odraslog cveta. Stvorene cvetne stabljike ili pupoljke poželjno je ukloniti, pošto inferiorni cvet isušuje biljku.

Kroton se mora presađivati dva puta godišnje. Odrasle biljke jednom za dve godine. Kod presađivanja cveta izaberite saksiju koja je za 2 cm šira od prethodne.

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je prazna